10 Tips om je sieraden mooi te houden :


  1. Geen aanraking met water: douche en zwem niet met jouw sieraden. Zeepresten, chloor en zout kunnen achterblijven op jouw sieraden en uiteindelijk voor verkleuring zorgen.
  2. Vrijhouden van Parfum/crème: laat jouw sieraden niet direct in aanraking komen met zeep, parfum, make-up, bodylotion en haarspray.
  3. Zweten: doe jouw sieraden af als je weet dat je zwaar werk gaat verrichten of begint aan een heftige work-out. Zweet tast jouw sieraden aan en daarnaast is het zonde als je ze verliest.
  4. Doe jouw sieraden af voordat je gaat slapen: sieraden slijten sneller als je ze blijft dragen en er bestaat een kans dat ze kapot gaan tijdens het slapen.
  5. Goed bewaren: Het beste is om jouw sieraden op een donkere en droge plek te bewaren.
  6. Verklein de kans op knopen: sluit kettingen, armbanden en andere sieraden met een sluiting voordat je ze opbergt. Dit verkleint de kans dat er een knoop in komt.
  7. Doe jouw sieraden als laatste om: Het beste is om de sieraden pas als allerlaatste om te doen. Je wilt natuurlijk niet dat je ergens achter blijft hangen bij het omkleden.
  8. Vermijd grote druk: Vermijd te grote druk op armbanden van elastiek. Doe ze met beleid om, zodat de rek goed in het sieraad blijft.
  9. Kijk uit met chemische producten: Als je in aanraking komt met chemicaliën, doe jouw sieraden dan af. Draag ze niet tijdens het schoonmaken.
  10. Pas op met zonlicht of de zonnebank: stel jouw sieraden niet bloot aan te fel zonlicht of de zonnebank. Hierdoor kunnen de sieraden verkleuren.
Op deze manier geniet je het langst van je sieraden en blijven ze mooi.